Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 21. elokuuta 2016

Nestorin ensimmäinen


Viime toukokuussa aloitimme Nestorin ensimmäisen vaapun veistämisen. Kesäloma teki pienen tauon yhteiseen mukavaan projektiimme, mutta tänään tämä viisivuotias tuleva vaappumestari kävi viimeistelemässä ensimmäisen vaappunsa. Vaikka pääosa vaapusta tehtiin "nelikätisesti", on tämän miehenalun tulevia tekosia mielenkiintoista seurata. Nestori osoitti esimerkillään että pienellä avustuksella näinkin nuori pystyy aikamoisiin ihmeisiin. Lapsi innostuu valtavasti kun saa kerrankin  tehdä erilaisia hommia aikuisten työkaluilla. Aikuisen on myös hyvä nähdä lapsen ennakkoluulottomuus uusia asioita kohtaan. Ja se vaappu! Siitä tuli aivan mahtava. Tässä on mallia vaikka vähän vanhemmallekin.

Kynäruiskulla maalaaminen on kivaa!


Ottiväri on valmis


Ja taas dipataan


Uintilevyuran sahaus kysyy tarkkuutta


Sitten liimataan uintilevy kiinni


Silmien maalaamisen ja koukkujen kiinnittämisen jälkeen
 vaappu on valmis...


...uimakouluun. "Tämähän ui hienosti!"


Nestorin vaappu! Kyllä kannatti hioa kunnolla


Tenolla turistien kalastuskausi loppui eilen. Kesä tullaan muistamaan tulvaveden lisäksi hyvistä saaliista. Lohien keskikoko taisi olla reilusti viime vuosia kookkaampaa. Kalastajia oli selvästi vähemmän kuin aiempina kesinä. 

Sain aiemmin Renkusta hienoa kelolautaa josta syntyi juuri oikean kokoinen, perinteinen pyyhenaulakko Utsjoen mökille. Pyyhekoukut ovat hyväntuoksuista katajaa. 

NikkArin verstaasta


Orava ruokailee pihatammen oksilla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti