Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Kalamiehiä


 Kevät on jo pitkällä ja kalamiesten katseet suuntautuvat kohti kesän kalastuskautta. Kirjahyllyn kalastuskirjat on luettu jälleen kerran. Kesäloman kalareissujen kohteet alkavat hahmottua ja varusteiden vuosittainen päivityskin saattaa olla käsillä. Viehelaatikoita silmäillään ahkerasti ja uistimia hypistellään vanhoja muistoja verestäen. Ennen kesää ehtii vielä huoltaa ja korjata kelat ja vavat. Maamme pituudesta kertoo se että samaan aikaan kun etelän järvillä päästään veneellä kalaan, niin pohjoisimmassa Lapissa rautujen pilkkisesonki on juuri parhaimmillaan.  

Viime aikoina on julkaistu useita tutkimuksia luonnossa olemisen merkityksestä. Kaikenlainen luonnossa oleminen, liikunta, kalastus ym. on tutkimuksien mukaan erinomainen tapa laskea verenpainetta ja vähentää stressiä. Luonnon positiiviset terveysvaikutukset ihmiselle ovat osoittautuneet aiemmin luultua selvästi suuremmiksi. Näyttää siltä että lääkärin tulisikin määrätä hyvinvoinnin lisäämiseksi seuraavan kaltainen resepti: "Ulkoilua lähimetsässä 45min, 4 kertaa viikossa." 

Nokipannukahvit nautitaan luonnon keskellä


Verstaalla poikkesi viikolla joukko kalamiehiä. Verstaan tuotokset virittivät hyvää keskustelua mm. vieheiden väreistä. Kuhien kalastuksesta pitävä Antti tunsi kotivesiensä ottivärit tarkoin. Sameassa vedessä vaapun uinnin tuottaman värähtelyn merkitys kasvaa, tiesi Antti.

Atro ja Antti, kalamiehiä molemmat


Joukolla on kymmenien vuosien kokemus lohenkalastuksesta. Tenon lohien lisäksi vapaa ovat taivutelleet mm. Alaskan suurlohet, kingit. Joukon kokemuksista Tenolla on ollut usein apua. Kun vuosina 2008 ja 2009 kalastimme Lohirannan lähivesillä, saimme Joukolta parhaat neuvot alueen kalastukseen. Konstasta on hyvää vauhtia tulossa ukkinsa veroinen kalamies. Vaapunteon hän aloitti poikkeuksellisen nuorena ja Vesijärven kuhat ovat usein syöneet viimeiseksi ateriakseen juuri Konstan tekemän vaapun.

Jouko ja Konsta viihtyvät yhdessä kalalla ja metsällä


Verstaalla on valmistunut mielenkiintoisia vaappuja. Lohiperhojen värien mukaan maalattujen vaappujen lisäksi uusi kuparisävy pääsi vaapun pintaan. Lupaava väri pääsee kesällä tosi toimiin.

Värit perhoista 


Uutuusvärinä punertava kupari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti