Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Suomalaista käsityötäVuodenvaihteessa valmistunut lohiveistos on saanut koko kevään parafiinikylpyjä. Veistoksen pintaan  on sivelty viikottain parafiiniliuosta, jonka ansiosta kookkaan puun on helpompi selvitä vuodenaikojen säänvaihteluista. Parafiini hidastaa nimenomaan ilmankosteuden vaihtelun vaikutuksia  puussa.

"Uisteen" haapapuun toimittaja Seppo hitsasi lohiveistokselle seinätelineet. Näyttää siltä että kojamo pääsee uuteen kotiinsa jo toukokuun puolella. 

Monitaitoinen Seppo tällä kertaa hitsarina


Vaappuja valmistuu tasaiseen tahtiin. Muutama vaappu on syntynyt myös omaan käyttöön. Kanadassa asuva serkku Petri toi syksyllä tuliaisina muutamia paikallisia vieheitä. Yksi lusikkauistin oli sikäläisillä vesillä ylitse muiden. Näinköhän tenolainen lohi haksahtaisi kaukaisen lohisukulaisensa tavoin samankaltaisiin väreihin? Erikoisesta väristä täytyy jalostaa vielä muutama variaatio lisää kesän reissulle.

Vaappujen esikuvana kanadalainen ottiviehe


Suomalaisella vaapunrakennuksella on pitkät perinteet. Kalastusaiheisia ja entisiä pyyntivälineitä esitteleviä vanhoja kirjoja on mielenkiintoista lukea. Moni vaappujen ottiväri on jäänyt unholaan aivan suotta. Vanhaa suomalaista vaapunvalmistusta kunnioittaen syntyi tällä viikolla kolme retroväriä. Näiden kaltaisia värejä käytettiin Tenolla 1960 ja -70 luvuilla.

Oliivi- ja ruskeaselkäiset ovat vanhoja ottivärejä

Perhokirjat antavat myös hyviä värimalleja vaappumaalarille. Perhojen ja vaappujen värien yksityiskohdat ovat yleensä kovin erilaisia. Värin yleissävyn toteuttaminen on jo helpompaa.

Tällä perhon värein maalatulla vaapulla on ruskea selkä 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti