Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Pakkasen puremia


Menneellä viikolla talvi näytti kyntensä koko Suomessa. Lapissa yllettiin reiluun 40 pakkasasteeseen ja täällä etelässäkin mittareiden elohopeat valahtivat poikkeuksellisen alas. Ulkona liikkuvan täytyi tuntea lämpimän pukeutumisen säännöt mikäli halusi nauttia kauniista talvipäivistä. 

Pakkaspäivien rauhaa 


Seppo ja Lasse ovat jo vuosia hankkineet talviset syömäkalansa verkoilla läheisestä Vesijärvestä. Kireiden pakkasten ansiosta järvi sai nopeasti kunnon jääkannen ja kalan mausta sekä kalastamisesta  pitävät herrat pääsivät vihdoin ujuttamaan verkkonsa tutulle apajalle. Tänään oli verkkojen ensimmäinen kokemispäivä. Kalastajien suut loistivat kilvan auringon kanssa verkkoa nostettaessa, sillä saalis oli todella komea. Verkoissa oli kuutta eri kalalajia, kiitos kalarikkaudestaan tunnetun Vesijärven. Suutarin ja lahnan lisäksi miesten perheissä syödään lähipäivinä madekeittoa sekä paistettua siikaa. Haukipihvien jälkeen pääruokana taitaa olla useamman kerran kuharuokia sillä tällä kertaa verkkoon oli tarttunut varsinainen isomus, 6,5 kg mahtikuha. Tällaisen saaliin jälkeen jaksaa verkoille kävellä kovemmassakin tuiskussa. Onnittelut kalamiehille!

Seppoa hymyilyttää, kuhaa ei


Lohiveistos on taas työn alla. Veistotyössä mennään jo pienempien yksityiskohtien kimpussa. Evien muotoilu on jo alkanut ja kala pääsee lähipäivinä omalle telineelleen vatsa- ja etuevien veistämiseksi.
Veistos täytyy saada valmiiksi lähiaikoina, sillä verstasta ei voi käyttää muuhun ennenkuin se on hiomisten jälkeen puhdistettu kaikesta pölystä. Vaappujen veisto pääsee siis pian käyntiin puhtaassa verstaassa.

Siitä tulee kojamo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti