Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Kohti uusia haasteita


Mennyt viikko tarjosi paljon muisteltavaa. Pilkkireissut tarjosivat paljon elämyksiä, nimenomaan hyvien saaliiden johdosta. Pieniä ahvenia tarttui riittävästi kahteenkin kalakukkoon ja Kimmo loksautti pilkkikaveriensa leuat nostamalla avannosta upean taimenen. Hauki vei allekirjoittaneelta talven parhaan ottimorrin ja uiskentelee nyt rehvakkaana värikäs lävistys huulessaan. Isot ahvenet piileskelivät loppuviikon pilkkijöiden tavoittamattomissa. Tapasimme todellisen pilkkimiehen Messilän edustalla. Vaikka miehen molemmat kädet olivat jäätiköillä kaatumisten jälkeen kipsattuina, ei se estänyt pilkille lähtöä. Mitähän kotona tuumattiin pilkkireissusta? Tiedettiinkö siitä edes...

Leena pilkkii kotivesillään


Ropi pitää ahvenista


Ahvenkukko on herkkujen herkku


Kimmon pilkkitaimen jatkaa kasvuaan Vesijärvessä


Viimeiset puoli vuotta on vaappuverstas ollut pyhitettynä uusimmalle lohiveistokselle. Kojamoa on nakerrettu aina kun muilta töiltä on siihen liiennyt aikaa. Tänään koitti suuri päivä kun valmis veistos näki päivänvalon, sananmukaisesti. Lehtikuusen upeat syyt näkyvät voimakkaina vasemmalle kaartavan kalan kyljissä. Veistos on järjestyksessään kolmas ja tämän esikuva on noin kolmenkymmenen kilon isomus. Pituutta tällä yhdestä puusta veistetyllä kojamolla on 142cm. Seuraavaksi verstaalla alkaa suursiivous, sillä pölyä ja lastua on pienessä tilassa riittämiin. Sormet syyhyävät jo uusiin haasteisiin. 

Pään yksityiskohdat tehtiin viimeisenä


Kuperan puolen syyt näkyvät hienosti


Koveran puolen syyt ovat tyystin erilaiset


Tämän veistoksen esikuvia uiskentelee vielä Tenossa


Lehtikuusen värejä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti