Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Tonttuja Saavuimme eilen Utsjoelle joulunviettoon. Lähdimme matkaan perjantaina ja ajelimme talvisissa keleissä, räntä- ja lumisateessa yöksi Rovaniemelle. Anskun viiden tähden yöpuun jälkeen matka jatkui lumisten maisemien halki Tenon rannalle. Tulomatkalla Potkuriparkin kahvipöydässä tapaamamme Renkun tonttu oli käynyt mökillämme jo edellisenä päivänä ja laittanut tuvassa lämmöt päälle. Uusi joululahja odotti mökin tienhaarassa. Toinen tonttu oli käynyt traktorillansa auraamassa liitymän ja autolle paikan. Kolmas tonttu tai oikeastaan tonttupari oli jättänyt mökin pöydälle kynttilän ja korin joka oli täytetty suklaalla ja hienolla voiveitsellä. 

Vaskikellon huurteiset kirkonkellot Pyhäsalmella


Vuotsossa riittää lunta


Tonttujen jättämän voiveitsen koriste


Utsjoella lunta on 30-40 senttiä. Tänään, talvipäivän seisauksen päivänä, valoisa aika on lyhimmillään. Päivänkajoa on tarjolla vain muutaman tunnin ajan. Kaamos näyttää todella vaikuttavalta näin ensikertalaisten silmin. Sinertävä kauneus ympäröi luontoa. Varjot puuttuvat lähes tyystin. Talven hiihtokausi tuli aloitettua tänään kylän valaistulla ladulla viiden asteen pakkasessa, revontulten kruunatessa hiihtoelämyksen. 

Totin kanssa vedenhakureissulla


Saamen silta iltavalaistuksessa


Jouluvaloja


Luonnon jouluvalot


Yhden vaeltajatontun tekosien myötä toivotamme Rauhallista Joulun aikaaEi kommentteja:

Lähetä kommentti