Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Uusi projekti kutsuu


Lammilla kaadettiin pari vuotta sitten suuria lehtikuusia. Sain tuolloin varattua yhden tyvitukin tulevia veistoprojekteja varten. Lehtikuusi oli aikoinaan tärkeä puulaji laivanrakennuksessa. Suomesta löytyy yhä lehtikuusimetsiä joita ylläpidettiin puulaivojen rakentamista varten. Tätä nykyä Suomenlinnassa on maamme ainoa puulaivojen kunnostuksiin erikoistunut telakka. 

Suomenlinnan telakka uhkuu historiaa


Viime viikolla tämä arvokas tukki pääsi veistopaikalle, kotipihallemme. Tukki peiteltiin vielä talviunille ja varsinainen veistotyö alkaa ensi keväänä. Toivottavasti tämän kauniin värisen puun sisältä löytyy kookas lohikojamo. 

Lehtikuusiaihio odotti noutajaansa varastossa


Timo haarukoi painavan tukin peräkärryyn


Kauniin värinen puu on päässyt kotiin


Viime kesänä sain lahjaksi neljä vanhaa uistinta. Nyt nämä historialliset arvovieheet ovat kaikkien ihailtavina seinällämme.

Vaappu, lusikkauistin ja kaksi nirhaa tuovat tuulahduksen menneiltä kalavesiltä


Yksi tämän syksyn ehdottomista löydöistä on Eino Honkasen omakustannekirja Ohjeita Lohen Uistajille. Honkanen on tunnetun ja hyväksi todetun EH-lohipellin tekijä ja armoitettu kalamies. Lusikkauistimella lohta kalastavalle kirja tarjoaa kultahippuja niin uinnin säätämiseksi kuin lusikan värin valitsemiseksi. Toki muitakin vieheitä käyttävä saa hyviä neuvoja lohen pyytämiseksi. Vuonna 1948 kirjoitetun kirjan kieli on harvinaisen mukavaa luettavaa.

Lohimiehen läksykirja


Hollolan Uistimen sivuilla on uudet vaappukuvat. Gallerian vaappuvalikoimaa on hieman tiivistetty ja uusia värejä on mukana kymmenkunta. Vaappugalleriassa on mukana myös viime kesänä parhaiten toimineet lohivärit.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti