Markkinoille on juuri ilmestynyt uusi kirja "Suomalaisen vaapun historia". Timo Hyytisen ansiokas teos valottaa vaapunrakennuksen alkupäiviä maassamme. Kirjaan on koottu paljon mielenkiintoista tietoa vaappuihin liittyvistä patenteista lähtien. Monet eri valmistajien vaappujen sukulaisuussuhteet tulevat myös hyvin esille.
Tähän päivään asti on amerikkalaisia, 1920-luvulla maahamme tuotuja vaappuja pidetty kotimaisten vaappujemme esikuvina. Kuitenkin Herman Renforsin, ensimmäisen suomalaisen uistinvalmistajan jäämistöstä löytynyt puinen vaappu oli valmistettu jo edellisellä vuosikymmenellä. Oliko tämä Renforsin leimalla varustettu vaappu maamme ensimmäinen ja kenties esikuvana myös amerikkalaisille? Renforsin vaapun tarkka kopio ilmestyi amerikkalaisen tehtaan mallistoon 1920-luvun lopulla.
Vaapuntekijän oiva tietopaketti
Tällä viikolla postilaatikkoon tupsahti mukava yllätys. Lehtisen Seppo on ahkeroinut perhopenkin ääressä pitkin syksyä. Pitkänlinjan perhontekijän tuotokset ovat todellisia herkkupaloja lohille. Taidolla sidotut perhot pääsevät tositoimiin ensi suvena.
Putkiperhot toimivat myös soutukalastuksessa
Nämä ovat varmoja lohenpyytöjä
Tänään teimme Ossin kanssa esittelyvideon Hollolan Uistimesta. Video on osa Ossin opintoihin liittyvää Hollolan Uistimen liiketoimintasuunnitelmaa, jota ryhmä AMK-opiskelijoita on työstänyt pitkin syksyä. Ossi ja muu ryhmä esittelee laajan työnsä reilun viikon kuluttua opinahjossaan Lahdessa.
Hollolan Uistimen pikkujoulut ovat vajaan kahden viikon kuluttua, la.29.11.2014 klo.16. alkaen. Ilmoitathan, jos olet tulossa. Uudesta elokuvasta on tässä muutama kuva maistiaisiksi.
Lohimies ajelemassa apajille
Pysäyttävä muistomerkki - Steilneset Memorial
Tenon lohi ja viimeinen suupala
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti