Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Historian havinaa


Markkinoille on juuri ilmestynyt uusi kirja "Suomalaisen vaapun historia". Timo Hyytisen ansiokas teos valottaa vaapunrakennuksen alkupäiviä maassamme. Kirjaan on koottu paljon mielenkiintoista tietoa vaappuihin liittyvistä patenteista lähtien. Monet eri valmistajien vaappujen sukulaisuussuhteet tulevat myös hyvin esille.
Tähän päivään asti on amerikkalaisia, 1920-luvulla maahamme tuotuja vaappuja pidetty kotimaisten vaappujemme esikuvina. Kuitenkin Herman Renforsin, ensimmäisen suomalaisen uistinvalmistajan jäämistöstä löytynyt puinen vaappu oli valmistettu jo edellisellä vuosikymmenellä. Oliko tämä Renforsin leimalla varustettu vaappu maamme ensimmäinen ja kenties esikuvana myös amerikkalaisille? Renforsin vaapun tarkka kopio  ilmestyi amerikkalaisen tehtaan mallistoon 1920-luvun lopulla. 

Vaapuntekijän oiva tietopaketti


Tällä viikolla postilaatikkoon tupsahti mukava yllätys. Lehtisen Seppo on ahkeroinut perhopenkin ääressä pitkin syksyä. Pitkänlinjan perhontekijän tuotokset ovat todellisia herkkupaloja lohille. Taidolla sidotut perhot pääsevät tositoimiin ensi suvena.

Putkiperhot toimivat myös soutukalastuksessa


Nämä ovat varmoja lohenpyytöjä


Tänään teimme Ossin kanssa esittelyvideon Hollolan Uistimesta. Video on osa Ossin opintoihin liittyvää Hollolan Uistimen liiketoimintasuunnitelmaa, jota ryhmä AMK-opiskelijoita on työstänyt pitkin syksyä. Ossi ja muu ryhmä esittelee laajan työnsä reilun viikon kuluttua opinahjossaan Lahdessa. 

Hollolan Uistimen pikkujoulut ovat vajaan kahden viikon kuluttua, la.29.11.2014 klo.16. alkaen. Ilmoitathan, jos olet tulossa. Uudesta elokuvasta on tässä muutama kuva maistiaisiksi. 

Lohimies ajelemassa apajille


 Pysäyttävä muistomerkki - Steilneset Memorial


Tenon lohi ja viimeinen suupala


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti