Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

maanantai 1. syyskuuta 2014

Historian lehdiltä


Kävimme viime kesänä lohinäyttelyssä Båtengissa, Norjan puolella Tenoa. Siellä näimme Sir Henry Pottingerin "Flood, Fell and Forest"-kirjan alkuperäisenä painoksenaan. Kyseinen kirja on Tenojoen historian kannalta merkittävä, sillä se kertoo englantilaisten lohilordien ensimmäisistä matkoista eksoottiselle pohjolan lohivirralle. Pottingerin kirjaa on käytetty monien myöhemmin kirjoitettujen kirjojen arvokkaana lähteenä. 
Nykytekniikan mahdollistamien hakutoimintojen ansiosta Helena löysi saman kirjan englantilaisesta vanhojen ja käytettyjen kirjojen kaupasta. Ja mikä parasta, saimme haltuumme myös Pohjois-Skandinaviasta kertovan kirjan kakkososan. Molemmat ovat siis ensipainoksesta vuodelta 1905! 


Kirjahyllymme todellinen aarre


Kesällä kuvattu elokuva on päässyt vähitellen editointivaiheeseen. Kuvattua materiaalia on ennätysmäärä, mikä on lopputuloksen kannalta eduksi. Tuttujen henkilöiden lisäksi maisemat ovat ykkösluokkaa.


Nessebyn tunnelmaa Varangilla


Eilen päättyi kalastus Tenolla myös paikallisten osalta. Viimeiset viikot olivat kalastuksellisesti kesän kärkiluokkaa. Suurien kojamoiden lisäksi veneisiin nousi pulskia taimenia, jotka palaavat jälleen jokeen vuonolla vietetyn kesän jälkeen. Nyt lohet ja taimenet saavat tarvitsemansa kuturauhan. 


Viime viikolla kokkasimme näin komeaa rautua


Syksyn lähestymisen huomaa jo selvästi. Sienet pilkistelevät jo aluskasvillisuuden joukosta. 


Kintterönlampi


Totin katse on yhä terävä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti