Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 10. elokuuta 2014

Vieroitusoireita


Tapasimme Tenon rannassa kokeneen lohensoutajan joka kiteytti osuvasti kaipuutaan pohjoiseen: "Heti vuodenvaihteen jälkeen tuleva reissu on mielessä vähintään joka toinen päivä ja pääsiäisestä lähtien sitä odottaa jo päivittäin." Samanlaiset tuntemukset ovat varmasti monilla Utsjoen ja Tenojoen maisemiin ihastuneilla. Luonnon kauneus ja tuntureilta avautuva maisemien avaruus jättävät pysyvän jäljen sisimpään. 

Kotiinpaluun jälkeinen viikko on sujunut töihin paluun merkeissä. Toki ajatukset karkailevat välillä Tenon rantaan, varsinkin kun Anitta ja Pauli yrittävät saada aikaansa kulumaan siellä lohta soutaen…

Oma lohikesämme sujui muiden kalamiesten tapaan samoissa merkeissä. Pieniä lohia tuntui olevan runsaasti joessa mutta ns. kymppikoon kalat olivat harvinaisia. Vaappujen tuotekehittely näytti tuottaneen tulosta, sillä uusin uintilevyin varustetut vaaput tuntuivat toimivan perin hyvin. Samoin uusia ottivärejä löytyi taas muutama. Sen verran tuli tämänkin kesän reissulta lisäoppia, että ensi talven aikana vaappuverstaalla syntyy uusi vaappumalli. 


Kesän ottivärejä


Haapa-Seppo oli löytänyt vanhan japanilaisen umpikelan, joka kaipasi täyshuollon. Pienillä hienouksilla varustettu kela toimii puhdistuksen ja öljyämisen jälkeen taas, mutta kaipaa yhden uuden osan ruostuneen tilalle. 

Japanilaista tekniikkaa vuosikymmenten takaa


Hollolan Uistin tukee tänä vuonna Lahden Mailaveikkojen F-junioreiden toimintaa. Uusi suosikkijoukkue pelasi eilen Espoossa menestyksekkäästi. 

Hollolan Uistin onnittelee parhaan pelaajan pokaalin pokannutta Eljaa!


Kotimme terassilla oli vastikään komea vieras. Silmät kannattaa pitää aina auki ja kameran on syytä olla valmiina, sillä koskaan ei tiedä mitä tulee seuraavaksi vastaan.

Yllätysvieras 


Jotta vieroitusoireet kestäisivät pidempään, niin laitetaan vielä muutama tunnelma kesälomalta.

Yläkönkään kuohuja


Tuulan nappaama kuva tunnelmallisesta Alakönkäästä


Totti uimareissulla


Kirjosieppojuniorin ensiaskeleet pöntön ulkopuolella


Kivikosken kukkia


Metsätähti Saiman hautakummulta


Rastigaisa - Finnmarkin ylväs vartija


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti