Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Huh, hellettä!


Utsjoki oli eilen koko Euroopan lämpimin paikka. Viikon jatkuneet helteet huipentuivat Kevolla mitattuun yli 31 asteen lämpöön, mikä on kaikkien aikojen ennätys ajankohtaan nähden. Tulevan kesän lohennousun huipun ennustetaan aikaistuvan noin kahdella viikolla, mikä laittaa hymyn suuhun niille kalamiehille jotka ovat tulossa Tenolle ennen juhannusta. Toki säätilan muutos toiseen äärilaitaan voi vielä muuttaa tilanteen. 

Vaikka ensimmäiset lohet nousevat jo jokeen, ovat talvikot ja meritaimenet pääasiallista saalista Tenolla  tällä hetkellä. Kun Suomenlahdella ja Perämeren joissa harmitellaan heikkoa meritaimenkantaa, on Tenossa tilanne juuri päinvastoin. Meritaimenkanta on poikkeuksellisen vahva ja sen pyynnin tehostamista on pohdittu monella taholla. Kesäaikaan meritaimenen pyynti on erityisen suosittua Tenovuonolla. 

Tenon taimenia


Jokavuotiseen elokuvaan pyritään vuosittain saamaan uusia elementtejä. Vedenalaiseen kuvaamiseen satsataan tällä kertaa entistä enemmän. Ammattikuvaajilta on otettu oppia sen verran että nyt on paremmat mahdollisuudet saada kuvattua lohi sen omassa elementissään, pinnan alla. Kun kaupat eivät pysty tarjoamaan sopivia varusteita, ne täytyy tehdä itse. Terveiset ja kiitokset Kimmolle...

Tähän kiinnikkeeseen tulee jatkovarsi, jolla kameraa on helppo liikutella vedessä


Helena poikkesi työmatkalla Norjan Hamarissa. Tuliaisena hän toi juomamukin, joka pienellä tuunauksella muuttui entistäkin tyylikkäämmäksi.

Tyyli on tärkeintä


Lahden Sibeliustalon parkkipaikalla nähdään kesäisin monenlaisia tyylikkäitä kulkuneuvoja. Moottoripyörät ja mobiiliautot täyttävät parkkiruudut ohikulkijoiden ihasteltaviksi. Viime viikolla kamerat räpsyivät poikkeukselliselle kaksikolle. Sibeliustalon henkilökunnan ruutuihin oli parkkeerattu Sepon Fordson Dexta ja Anteron Massey Ferguson, joilla miehet ajoivat kyseisen päivän työmatkansa.  Hienossa kunnossa olevat traktorit palvelevat yhä omistajiaan pienissä maatöissä. 

Traktoriklassikot


Pian pääsemme nauttimaan pohjoisista maisemista paikan päällä.

Näkymä Kuoppilastunturin huipulta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti