Eilen vietettiin maassamme yhdeksättä ravintolapäivää. Suomesta alkunsa saaneessa tapahtumassa kuka tahansa voi perustaa päiväksi ravintolan tai kahvilan ja kokata parhaita herkkujansa muiden iloksi. Ravintolapäivä on levinnyt yli neljäänkymmeneen maahan. Meidän ravintolapäivä oli tänään kun kokkasimme pilkkimestari Tuulalle hirvenmaksaa perunamuusin kera. Jälkiruoaksi tarjoiltiin kaakaojauheella höystettyä jäätelöä kahvin kanssa.
Hirvenmaksaa talon tapaan
Kesä tuntuu jo saapuneen koko Suomeen. Tenokin kuuluu tulvivan oikein kunnolla Lapin lähes helteisten säiden ansiosta. Täällä etelässä kannattaa hyvät kelit hyödyntää vaikka päiväretkien muodossa. Me keitimme erittäin maistuvat nokikahvit eräällä Tiirismaan vähemmän tunnetuista tulipaikoista.
Tästä ei kahvinkeitin parane
Ukkoetana on Euroopan suurin maaetana. Sen reilu kymmensenttinen olemus herättää kunnioitusta. Rauhallisena kiiruhtajana se on oiva kuvauskohde. Salpausselän maastoissa ukkoetanoita näkee nyt poikkeuksellisen runsaasti.
Ukkoetana
Hymyileekö se?
Liekö voimakkaat lämmönvaihtelut syynä, kun uittoaltaan alareunaan ilmestyi halkeama. Onneksi alkava vesivuoto havaittiin ajoissa ja suuremmilta vesivahingoilta verstaalla vältyttiin.
Halkeama altaan alareunassa
Luontokuvaajan kissanpäivät jatkuvat. Kukat kukkivat kilvan vehreässä luonnossa. Lemmikin vaaleansiniset kukat ovat viisiterälehtisiä.
Lemmikki
Tämä lemmikki tykkää jyrsiä hirven luita
Kyllä olikin maanmainiota maksakastiketta, KIITOS vielä kerran.
VastaaPoista