Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Ravintolapäivä


Eilen vietettiin maassamme yhdeksättä ravintolapäivää. Suomesta alkunsa saaneessa tapahtumassa kuka tahansa voi perustaa päiväksi ravintolan tai kahvilan ja kokata parhaita herkkujansa muiden iloksi. Ravintolapäivä on levinnyt yli neljäänkymmeneen maahan. Meidän ravintolapäivä oli tänään kun kokkasimme pilkkimestari Tuulalle hirvenmaksaa perunamuusin kera. Jälkiruoaksi tarjoiltiin kaakaojauheella höystettyä jäätelöä kahvin kanssa. 

Hirvenmaksaa talon tapaan


Kesä tuntuu jo saapuneen koko Suomeen. Tenokin kuuluu tulvivan oikein kunnolla Lapin lähes helteisten säiden ansiosta. Täällä etelässä kannattaa hyvät kelit hyödyntää vaikka päiväretkien muodossa. Me keitimme erittäin maistuvat nokikahvit eräällä Tiirismaan vähemmän tunnetuista tulipaikoista.

Tästä ei kahvinkeitin parane


Ukkoetana on Euroopan suurin maaetana. Sen reilu kymmensenttinen olemus herättää kunnioitusta. Rauhallisena kiiruhtajana se on oiva kuvauskohde. Salpausselän maastoissa ukkoetanoita näkee nyt poikkeuksellisen runsaasti.

Ukkoetana


Hymyileekö se?


Liekö voimakkaat lämmönvaihtelut syynä, kun uittoaltaan alareunaan ilmestyi halkeama. Onneksi alkava vesivuoto havaittiin ajoissa ja suuremmilta vesivahingoilta verstaalla vältyttiin. 

Halkeama altaan alareunassa


Luontokuvaajan kissanpäivät jatkuvat. Kukat kukkivat kilvan vehreässä luonnossa. Lemmikin vaaleansiniset kukat ovat viisiterälehtisiä. 

Lemmikki


Tämä lemmikki tykkää jyrsiä hirven luita1 kommentti:

  1. Kyllä olikin maanmainiota maksakastiketta, KIITOS vielä kerran.

    VastaaPoista