Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Sinistä ja valkoista


Tänään oli hieno ulkoilupäivä. Aurinko porotti täydeltä terältä selkeältä taivaalta. Kun tuulikin oli lähes tyyntynyt viime päivistä, suuntautui pilkkireissumme Hollolan Tiilijärvelle. Tässä kirkasvetisessä järvessä uiskentelee monia arvokaloja kuten siikoja ja jopa taimenia. Timon viimetalvinen komea pilkkisiika mielessämme kairasimme tänään reikiä oletetuille ottialueille. Siikoja emme tänään nähneet, mutta ahvenet tarttuivat pilkkeihimme harvakseltaan. Onneksi muutama "pannukarkea" raitapaita saatiin, joten saimme nauttia tuoreen kalan mausta tänäkin päivänä.

Tiilijärvi on Timon kotijärvi


Totti, soopelinvärinen lapinkoirauros, on ollut luonamme viikon verran. Mikäli molemminpuolinen sopeutuminen sujuu vaivattomasti, saattaa koiran  kotiosoite vaihtua Narvasta Lahteen. Herrasmiesmäinen Totti on asunut hyvässä kodissa, missä se on oppinut kunnon käytöstavat. Ulkoilma on Totin mieleen. Se viihtyy raittiissa ilmassa vaikka vuorokauden ympäri.

Pilkkimisen ohella Tottia kiinnostaa muut jäälläolijat


Totti poseeraa


Verstaalla on lennätetty lastua vähintäänkin säännöllisesti. Ensi kesää varten on lohivaappuihin luvassa uusia värejä. Kaikkia ei sovi vielä paljastaa, mutta ohessa yksi näyte vähän erikoisemmasta sävytyksestä. 

Värjääntyneeseen veteen / pilviselle säälle?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti