Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Kummitädin kanssa kalassa


Kohta kaksi- ja puolivuotias Väinö pääsi tällä viikolla pilkille kahtena päivänä kun Helena tutustutti  kummipoikaansa pilkkimisen saloihin. Kunnon pilkkiretkeen kuuluvat niin hyvät eväät kuin mukava pulkkakyyti kalapaikoille, oikeaa pukeutumista unohtamatta. Pilkkimiehen päivänokoset voi ottaa pulkassa lämpimän lampaantaljan syleilyssä.

Kalapaikkaa lähestyttäessä viimeiset metrit on parasta kävellä


Tarkkana, tarkkana...


Pilkkimies tankkaamassa viidentoista asteen pakkasessa


Päivätirsat


Pulkkakyyti on hauskaa


Työtjärven raitapaita


Viimeisiä pakastettuja ja vakumoituja Tenon lohia maisteltiin tänään oikein porukalla kun Permannot ja Nymanit pistääntyivät aterioimaan kanssamme. Päivän menuun sisältyi paistettua tenolaista Sepen herkullisella korvasienimuhennoksella höystettynä. Lisäksi tarjolla oli omatekoista perunamuusia ja parsaa. Extrana edellisille herkuttelimme Nymanien tuomalla luomu-/lähileivällä. Jälkiruokana kahta eri jäätelöä kahvien ja teen kera. Vatsat tulivat täyteen...

Ensiluokkaiset raaka-aineet ovat onnistuneen aterian perusta


Vesi kielellä


2 kommenttia:

  1. Minttu kiittää ja kumartaa kaikkia kokkeja upeasta lounaasta. Se oli elämäni ensimmäinen kerta kun maistoin Tenon lohta ja kokemus oli uskomaton! Eihän "sittarin" Norjan lohella ole mitään tekemistä oikean lohen kanssa. Tenon lohen liha oli kiinteää ja todella maukasta ja siihen verrattuna kaupan norjalainen on pelkkää punaista mössöä. Tuhannesti kiitos makuelämyksestä, josta tuli suorastaan täydellinen Sepon korvasienimuhennoksen ansiosta :-)

    VastaaPoista
  2. Onpa ihania blogeja

    VastaaPoista