Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

maanantai 18. heinäkuuta 2011

Sopulivuosi


Tänä kesänä sopuleita on poikkeuksellisen runsaasti ja Saima on tehnyt pitkää päivää niiden määrän laskemiseksi. Sopulit ovat matkalla pohjoiseen, niinpä niiden täytyy ylittää Teno vaelluksellaan. Joella liikuttaessa näitä uimareita näkyykin tämän tästä.

Tämä sopuli on juuri ylittänyt Tenon ja huilaa hetken veneen katveessa

Viime viikon alussa Tenon veden lämpötila lähestyi jo kahtakymmentä. Lohen moinen lämpö passivoi, mutta harjukset ovat yhä aktiivisia. Levajokisuun harjusapajat antoivat aurinkoisena päivänä kunnon saaliin. 

Näillä nälkä jo lähtee

Kaksi tärppiä ja yksi vieläkin kirvelevä karkuutus olivat viikon tapahtumat Tenosta. Vesi on yhä laskussa ja viilenemässä. Patonivasta saatu titti palkitsi aamuvirkun rantakalastajan. 

Aamukala Patonivasta

Utsjoki tarjoaa paljon nähtävää. Lohimiestenkin kannattaa pysäyttää auto Kirkkotupien kohdalla ja poiketa ihastelemassa paikkaa. Utsjoen kirkon ja pappilan naapurissa on joukko vanhoja, ajan patinoimia tupia, joita on käytetty yöpymiseen ja lyhytaikaiseen asumiseen. Kurkistus tupien sisään antaa uteliaalle aimo annoksen historian havinaa...

Utsjokelaista kulttuurimaisemaa

Harjus valtakunnassaan


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti