Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

maanantai 28. maaliskuuta 2011

Kaloissa on eroja


Viimeaikaiset tutkimukset ovat herättäneet voimakasta keskustelua ns. kasvatetun kalan terveellisyydestä ja koko kasvatuksen eettisyydestä. Jättialtaissa kasvatetut kalat kärsivät sairauksista joita joudutaan lääkitsemään mm. antibiootein. Lääkkeiden jäämät kulkeutuvat ravintoketjussa eteenpäin omaan elimistöömme. Kassikalojen ruokavalio koostuu pelkästään ruokapelletistä joka tehdään  kalarehusta. Rehun hyötysuhde on vähintään arveluttava, joudutaanhan yhtä kasvatuskalakiloa kohti pyytämään kaksi kiloa rehukalaa... Miljoonien kalojen verkkoaltaat kuormittavat myös lähialueen ympäristöä merkittävästi. Pitkien matkojen takaa tuotujen kalojen tuoreuskin mietityttää.

Luonnonkalojen suosimiselle ruokapöydässä on siis vankat perusteet. Tuhansien järvien maassa vetemme pursuavat monenlaisia maukkaita ruokakaloja. Kalakantojen kestävällä hyödyntämisellä varmistamme tulevienkin sukupolvien kala-ateriat. Itse, jopa omalla vieheellä pyydetty kala maistuu vastapyydettynä kaikkein makoisimmalta. 

Istuinpari venekäyttöön on valmistunut

Yllätysvieras uittoaltaassa



2 kommenttia:

  1. Isosiskolta terveisiä! Mikä eläin oli teidän uittoaltaaseen eksyny? Joku viiksihapsiainen?

    VastaaPoista
  2. Pienen etsiskelyn jälkeen tuolle viiksihapsiaiselle löytyi oikea nimi, Ruskojuoksiainen!

    VastaaPoista