Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Vaappunikkareita


Puolentoista viikon kuluttua Lahdessa järjestetään kalamarkkinat. Lions Club Lahden järjestämä tapahtuma on lajissaan jo viidestoista perättäinen. Sataman torilla kalaherkkujen lisäksi yleisö pääsee tutustumaan mm. kalastukseen ja vesiensuojeluun. Viime vuonna markkinoilla vieraili myös tuttu vaappupaja joka esitteli vaapunvalmistusta ja itse vaappuja. Pajan "haaviin" tarttui tuolloin muutama vaapunteosta kiinnostunut. 

Juho, Kimmo, Konsta ja Ari kalamarkkinoilla v.2009

Jaana ja Harry saivat kipinän vaapunvalmistukseen juuri tuolloin. Markkinoiden jälkeen syksyn pimeimpinä iltoina pariskunta aloitti uuden yhteisen harrastuksen. Hollolan Uistimen verstaalla vietetyt illat tutustuttivat heidät vaappujen sielunelämään ja loppu onkin sitten jo historiaa. Pariskunnan oma verstas on nähnyt päivänvalon ja ensimmäinen kesä omilla vaapuilla kalastaen jää aikakirjoihin. 
Jaana sai suurkalastajan ansiomerkin liki yhdeksänkiloisella hauellaan. Komean järvilohen lisäksi lukuisat kuhat ahmivat näitä uusia vaappuja nälkäisinä.


Harry ja Jaana - ottivaappujen tekijät

Vaappuja tehdessä useimmiten Harry veistää ja Jaana maalaa. Lopputulokset ovat todella upeita. Viimeistely on korkeaa tasoa ja ennakkoluulottomat värit tuntuvat kiinnostavan myös kaloja. 
Mihinkä nämä mukavat ihmiset vielä yltävät?


Yhteistyön tuloksiaEi kommentteja:

Lähetä kommentti