Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

maanantai 19. heinäkuuta 2010

"Lapin luonto...


... luo outoa taikaa - se on kaunis ja vertaamaton", sanotaan tutussa Unto Monosen Lapin tangossa. Noihin sanoihin on helppo yhtyä palattuamme pitkähköltä pohjoisen reissulta. 

Kesä sujui pääasiassa rakennustöihin liittyvissä askareissa, mutta kalastamiselle ja muulle rentoutumiselle jäi myös aikaa. Viimeiselle viikolle saimme mieluisia vieraita. Aimo, jo kesäkuussa aitan pystytykseen osallistunut ikinuori tervaskanto (kohta 82v!) palasi Tenon rantaan lohestuksen merkeissä. Mukaansa hän sai vaimonsa Eiran, joka on jo aiemmin menettänyt sydämensä Lapille.

Mieluisat vieraamme Yläkönkäällä

Aimon kanssa joella koettiin mieleenpainuvia hetkiä. Lohi tarttui pyytöihimme jo ensimmäisellä luvalla Kivikoskessa. Harmiksemme lohi kuitenkin karkasi jo ennen kuin pääsimme edes näkemään sitä. Paria päivää myöhemmin lähes samasta paikasta tarttui siimaamme kunnon lohi, jonka pitkähkön väsytyksen kuvasimme jo videollekin. Tämä toistametrinen isomus oli jo hiuskarvan päässä koukkauksesta, kun se pyörähteli muutaman metrin päässä veneestä Aimon väsyttämänä. Kalahaltijat asettuivat kuitenkin lohen puolelle ja niin tämäkin lohi irtosi vaapun koukuista ja pääsi jatkamaan kutureissuansa...


Aimo

Tämä kesä jäi lohenkalastuksen osalta mieleen tärppien ja karkuutusten kesänä. Toki lohta saatiin riittävästi veneeseenkin asti, mutta ainekset huippusaaliisiinkin olivat olemassa. Koskaan aikaisemmin ei osallamme ole ollut näin paljon lohikontakteja kuin tänä kesänä. 


Kesän ottivaaput

Oman mielenkiintonsa kalastukseen antoi Vitoslompoloon asettunut Monttuvahti. Tämä mahtikojamo näyttäytyi meille lukuisia kertoja, milloin pyrstöä heilauttaen ja toisinaan vettä kunnolla pärskäyttäen. Kuulemma se ui vielä vapaana ja viisastuneena kalamiehien kiusaksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti