Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 17. syyskuuta 2023

Vesillä

 

Helena ja Anna-Liisa kävivät Luvialla päiväristeilyllä. Reissu oli sikäli erityinen, että se tehtiin purjelaivalla. Kaljaasi Ihana on rakennettu vuonna 2011 ja on todellinen satakuntalaisen laivanrakennuksen taidonnäyte. Ihana liikennöi kesäisin Selkämeren kansallispuistossa sijaitsevalle Nirvon saarelle. Risteilyn aikana laivalla matkustavat voivat osallistua purjeiden nostoon ja laskuun. Matkalla tarjoillaan reissuun osallistuville myös lounas. Helenan ja Anna-Liisan reissulle sattui mukava purjehdussää ja ainutlaatuinen reissu jäi varmasti mieleen loppuiäksi. Tässä linkki laivan omille kotisivuille.Yksi laivan rakentajista oli mukana risteilyllä


Kippari ruorissa


Puu sopii moneen kohteeseen


Purjeiden nosto käynnissä


Purjelaivassa on tunnelmaa


Köysien ovat oltava ehdottomasti järjestyksessä


Kaljaasi Ihana


Minä kävin eilen Vesijärvellä kalassa. Veden lämpötila laskee hitaasti ja ahvenet aktivoituvat samaa tahtia. Kovan lounaistuulen vuoksi olin veneineni aivan Rautakankareen rannan tuntumassa. Samalla apajalla ollut silkkiuikkupari herkutteli kuoreilla lokkien seurana. Siellä missä on kuoreita, on myös ahvenia. Kun löysin oikean paikan, sain melko nopeasti viisi hyvän kokoista ahventa sekä lopuksi vielä 50 cm kuhan. Enonselällä on ollut koko kesän uusi alamitta kuhille, joka täyttyi ja jopa ylittyi muutamalla millillä ensimmäisen kerran tänä syksynä.


Silkkiuikut uivat vatsat täynnä


Kauniit värit on myös kuhan kyljessä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti