Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 14. maaliskuuta 2021

Koiravaljakolla

 Talviloman lopuksi kävimme kummipoikamme Väinön perheen kanssa retkellä Heinolassa. Heinolassa majaansa pitävä Koirakikka ajeluttaa valjakoitaan talvisin yleensä Lapin lumilla, mutta nykyisen epidemian vuoksi se jäi poikkeuksellisesti kotinurkilleen. Meille tämä tarkoitti mahdollisuutta kokea koiravaljakkoajon riemut aivan kivenheiton päässä Lahdesta. Koirakikassa on paljon nähtävää. Kirsin värikkään esittelykierroksen myötä tutuiksi tulivat pihapiirin monet eri eläimet, joita käytetään mm. erilaisissa elokuva- ja videotuotannoissa. Koirakikan ammattilaiset kouluttavat itse esiintyvät eläimet. Me näimme kierroksellamme kirjekyyhkyjä, lampaita, kettuja, suden näköisiä koiria, poroja sekä tietenkin eri ikäisiä vetokoiria. 


Kirjekyyhkyt ovat vanhan ajan viestinviejiä


Piia ja lammas löysivät yhteisen sävelen


Hämärässä viihtyvä kettu torkkuu päivät


Monissa elokuvissa suden roolissa esiintynyt Tahoe


Valkoinen poro


Nämä pennut olivat kuin kaksi marjaa


Tavallista tyylikkäämpi mopo


Valjakkoajelu oli luku sinänsä. Tuomon ohjaama valjakko kulki hämmästyttävän tasaisesti. "Musherin" hauskat ja asiantuntevat tarinat kruunasivat lenkkimme. Väinö olisi mieluusti ajellut valjakolla pitempäänkin. Koiria rakastava Sampo oli retkestämme ja paikasta niin vaikuttunut, että ilmoittautui oitis aputyöntekijäksi Koirakikkaan, kunhan ikää on kertynyt riittävästi. Koirakikkaan pääsee tutustumaan lähemmin tästä.


Koirat ovat lähtövalmiina


Nuo silmät...


Nyt matka joutuu


Tuomo, musher


Eilen olin Veskun jäällä Mikan ja hänen kahden kalakaverinsa kanssa. Jäällä oli runsaasti pilkkijöitä ja muita kulkijoita. Isommat ahvenet olivat tällä kertaa todella tiukassa, mutta ihan tyhjäksi ei paistinpannun tarvinnut jäädä tälläkään kertaa. Ahvenien nirsoilun vuoksi Mika seurueineen nosteli jäälle nipun kuhia, mikä kertoo järven vahvasta petokalakannasta. 


 Morriin haksahtanut


Mika ja Vesijärven kuha


Pilkkiteltta bongattu Vesijärvellä


Hiihtovaeltajat matkallaan
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti