Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

maanantai 25. kesäkuuta 2018

Johkamiellin Juhannusviikko


Karigasniemelle ja Karasjoelle suuntautuneen kauppareissun yhteyteen oli hyvä sovittaa tutustuminen Sulaojan luontopolkuun. Kevon vaellusreitin alkupäähän viitoitettu luontopolku tarjoaa oivallisen tietopaketin alueen luonnon erityislaatuisuudesta sekä itse Sulaojan lähteestä. Hollolassa sijaitseva Kiikun lähde on tunnettu suuresta koostaan ja turkoosista väristään. Sulaojan lähde on pinta-alaltaan Kiikun lähdettä pienempi, mutta vedentuotoltaan maamme suurin, viisinkertainen kotoiseen lähteeseemme verrattuna. Sulaojan lähdettä pidetään pyhänä ja vaikuttava sen olemus onkin. Karigasniemellä poikkeavan pitkämatkalaisen kannattaa käydä tällä kahden kilometrin happihypyllä oikomassa ajomatkan puuduttamia jäseniään.


Luontopolun opastaulu 


Luontopolun viitoitus


Sulaojan tumman turkoosi lähdelampi


Vastaranta peilautuu kirkkaan veden pintaan


Kalastuskausi Tenolla käynnistyy hiljalleen. Vuodet eivät ole veljeksiä - ainakaan kaksoisveljeksiä. Kun viime kesänä Tenossa virtasi valtavasti vettä melkein koko kesän, on tilanne tänä kesänä lähes päinvastainen. Pitkään laskenut vesi sai viime viikon sateista piristysruiskeen ja joen vedenpinta hypähti reilusti ylöspäin. Toivottavasti tämä laukaisee vuononsuulla odottelevien lohien nousuvietin ja Pulmangin tuore kaikuluotain pääsee tositoimiin tuhansien lohien rynnätessä kohti kutuvesiään. Saalisuutiset ovat olleet vielä harvassa mutta tilanne korjaantunee pian vedennousun ansiosta. 


Vitosniemen kodalla on viiden tähden kahvipaikka


Vene odottaa soutajaa


Tämä tunnistamaton perhonen löytyi joen rantapenkalta


Totti osaa ottaa jo loman kannalta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti