Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Puuhastelua


Viime päivät ovat menneet mukavien askareiden merkeissä. Viime kesän reissutarina alkaa olla lähes valmis ja se ilmestyy Hollolan Uistimen nettisivujen Wuosien Warrelta -alasivuille tuota pikaa. Tapahtumarikkaasta kesästä kertova elokuva on sekin editointivaiheessa. Toista tuntia kestävässä filmissä matkataan tuntureilla ja Tenolla, Varanginvuonoa unohtamatta. Ensi-ilta on perinteisesti Uisteen pikkujouluissa, joulukuun alkupuolella. Tarkempi aika ilmoitetaan lähiaikoina.

Elokuvassa esiintyvä Konsta komean lohensa kanssa


Pahkakuksakin sai viimeiset silaukset. Loppuhionta tehtiin hiekkapapereilla ja nyt kuksa tuntuu mukavan siloposkiselta. Sisäpuoli hierrettiin kosteilla kahvinporoilla, joiden rasva täytti puun syyt. Ulkopintaan sipaistiin vain aavistus ruokaöljyä syiden ja loimujen esiin saamiseksi. Kuksa saattaa saada vielä muutaman polttamalla tehdyn koristekuvion.  

Pohjasta näkee hyvin pahkan epäsymmetrisen muodon


Kahvasta saa hyvän otteen


Koivupahkan loimut näkyvät hienosti 


Tämän ohuemmiksi ei reunoja kannata veistää


Kesän 2016 lohestuskausi on jo takanapäin. Tämä vaappu lähetetään ensi kesän reissua suunnittelevalle kalamiehelle.

Tämän vaapun väreissä on kontrastia

Päijänne on ollut aina uistelijoiden suosiossa. Kuuluisimpia Päijänteen uistelijoita lienevät Toivo Pylväläinen ja Lauri Rapala, joista tuli merkittävät oksat suomalaisten vaapuntekijöiden sukupuuhun.

Tämä vaappu pääsee Päijänteen vesiin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti