Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Valkoinen joulu


Bing Crosbyn 1940-luvulla levyttämä "White Christmas" nousi aikoinaan maailmanlaajuiseksi listahitiksi. Pohjoisella pallonpuoliskolla jouluun on pitkään liitetty valkoiset hanget ja porolla porhaltava punapukuinen joulupukki. Viime vuosina valkoisesta joulusta on saatu nauttia maassamme vain sen pohjoisimmissa osissa.

Utsjoella vietetään valkoista joulua. Lahtelaisten kotitonttujen huolehtiessa sinne kuuluvista asioista pääsimme etsimään Joulumaata. Saavuimme eilen Johkamielliin. Tänne oli hyvä tulla, kun meille oli järjestynyt ihan paras joululahja. Elmo oli käynyt tonttuhommissa pariinkiin otteeseen ja aurannut pihan sekä laittanut mökin hyvissä ajoin lämpenemään. Kiitos tuhannesti!

Paukkupakkaset väistyivät kuin tilauksesta ja ulkoilukelit ovat nyt parhaimmillaan. Pilvinen taivas repeili tänä iltana hetkeksi. Tähtitaivaalle piirtyneet revontulet kävivät tervehtimässä mökkiin asettautuneita lomalaisia. Joulurauha tuntuu laskeutuneen Tenonjokilaaksoon.

Verstaan viimeisimpiä töitä oli Johannan pöllökuksa 


Keskipäivän hetki Kaavassa


Taavetti on täällä (kuin) kotonaan


Totti ja "taikaviitta"


Revontulien tervetulotoivotus
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti