Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Helenan perhositomo


Pienet pilkkiperhot toimivat hienosti pystypilkkien kanssa. Perhonsidontataitoisten olisikin syytä käyttää taitojaan erilaisten mormuskoiden ja värikoukkujen korvaajien loihtimiseksi. Helena vastaa perheessämme perhojen sitomisesta. Tuharin ja Petun muutama vuosi sitten saama 17,6-kiloinen tenolainen on toistaiseksi suurin Helenan perholla saatu lohi. Tenon harjukset ja pohjoiset raudut ovat erityisen ihastuneita kalastukseen hurahtaneen rouvan perhoihin. 

Helenan pilkkiperhot ovat aina olleet Vesijärvellä kovaa valuuttaa. Eilen rouva näytti Laitialanselällä,  Hollolan kirkonkylän läheisyydessä, kuinka uunituoreet pilkkiperhot toimivat. Keskimääräistä vaatimattomampi syönti erotti jyvät akanoista. Lohineito Ansku sai eilen elämänsä ensimmäiset pilkkiahvenet. 

Helenan tuoreimmat sidokset


Pilkkiperho kelpaa myös lahnoille, toteaa Helena


Totti pitää särjistä


Ansku kahvitauolla


Kimmo ja Helena seuraavat tarkasti tapahtumia jäällä


Ahventa hirvittää...


Helenan ahven oli päivän suurin!


Tänään Helena ja Ansku kävivät geokätkö- ja ulkoilureissulla Nastolassa. Lapakiston reitillä laavuja pidetään hyvässä kunnossa ja nuotiopuita riittää kesät talvet. Nämä polut ovat löytäneet paljon kulkijoita, kiitos hyvien opasteiden ja kauniiden maisemien. 

Kalliojärven laavu 


Retken kruununa nuotio ja makkara


2 kommenttia:

  1. Moi pikkuveli!
    mihinkäs täältä on kuvat kadonnut?

    VastaaPoista
  2. Oli ollut sih.teeri asialla. Kävin Googleplussan puolella muuttamassa yksityisyysasetuksia, niin se vaikutti tännekin. Kiitos, kun kerroit asiasta. Nyt pitäisi näkyä kaikille... Terkut sinne ihmisille ja rapsutuksia kaikille koirille.

    VastaaPoista