Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Talvea odottaessa


Tämä talvi tullaan muistamaan tulevaisuudessa ainakin sen myöhäisen saapumisen vuoksi. Eilen saimme kuitenkin pienen lumisateen, mikä antaa pieniä toiveita hiihtokelien saamiseksi lähiaikoina tänne Etelä-Suomeen. Finlandia-hiihto on reilun kuukauden kuluttua ja ainakin tällä tontilla tämän talven hiihtokilometrit näyttävät nollaa. Ei paljon naurata...

Kimmo on lennättänyt lastua vaappuverstaallansa. KJJ-vaaput ovat entistä tyylikkäämpiä ja niiden eloisa uinti on säilynyt yhä tavaramerkkinä. Kimmo kävi täällä Riihelässä säätämässä tuoreimmat luomuksensa ottaviin uinteihin.


Kimmo keskittyy koeuittoon


KJJ-vaaput ovat huolellista työtä


Kimmo toi mukanaan nähtäväksi käyttämänsä runkolankasapluunan ja tekemänsä langantaivutustyökalun. Autonrenkaan venttiilin irrottamiseen tarkoitetusta avaimesta saa tuunaamalla halvan ja hyvän työkalun runkolangan taivutteluun sapluunassa. Sapluunan avulla langat ovat aina identtisiä ja pienellä harjoittelulla lankoja syntyy miltei reippaaseen tahtiin. 


Alkuperäinen venttiilin avain, siitä tehty työkalu ja valmis runkolanka sapluunan päällä


Ulkoilma tekee aina ihmeitä. Unen laatu on suoraan verrannollinen ulkona vietettyyn aikaan. Hämärän tultua voi poiketa vaikka laavulla makkaranpaiston ja kahvittelun merkeissä. Nuotion loimussa metsän tontut ja maahiset heräävät henkiin...


Sampo ja Piia retkellä

Sininen hetki nokikahvien kera


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti