Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Vaapuntekokurssi


Markku on innokas kalamies pääkaupunkiseudulta. Uisteluun keskittyneen miehen uistinpakit ovat vuosien aikana täyttyneet lukuisien eri valmistajien vieheistä. Muutama viikko sitten Markku rohkaisi mielensä ja otti yhteyttä vaapunteon merkeissä. Uusi harrastus kiinnosti kovasti ja pienet vinkit olisivat paikallaan niin tarvikkeiden hankkimiseksi kuin itse vaappujen veistämiseksi. Varsinkin vaapun uinti ja sen säätäminen olivat Markun vaappukurssin toivelistalla. 


Markku ensimmäistä vaappuaihiota veistämässä


Runkolangan taivuttelu vaatii tarkkuutta


Kynäruiskulla maalaaminen sujuu vaivattomasti


Markun vaappukurssi kesti kaksi touhuntäyteistä iltaa. Uusi veistopuukko taitaa olla Markun hankintalistan kärkipäässä, varsinkin kun vaapunveisto näyttää vievän miehen mukanaan. KJJ-Vaapun Kimmo poikkesi verstaalla omien vaappujensa kanssa. Taitavan vaapuntekijän kädenjälkiä oli mukava ihastella. Vaappujen erilaisiin uinteihin tutustuttiin verstaan uittoaltaan ääressä. Epäsäännöllisen haun säätämiseksi täytyi vaapun rungon massan ja muodon olla oikeassa suhteessa, vetopistettä ja uintilevyn asentoa unohtamatta...

Kurssin päätyttyä Markulla oli kaksi omatekemää vaappua. Erityistä niissä oli poikkeuksellisen hyvä uimataito. Kaupasta saatavat vaaput uivat harvoin noin ilmeikkäästi, totesimme yhteen ääneen.


Onnistuneet vaaput laittavat suun virneeseen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti