Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Korkeakoski


Kymijoen Korkeakoski on Etelä-Suomen lohimiehille tuttu kohde. Korkeakoski on saanut nimensä sen historiallisesta kolmetoistametrisestä putouksesta, joka on pysäyttänyt lohikalojen kutuvaellukset iäti. Ensimmäiset vesimyllyt rakennettiin koskeen jo 1500-luvun puolessa välissä ja siitä asti on kosken voima ollut valjastettuna näihin päiviin saakka.
Kymijoki on aina ollut lohenkalastajien suosiossa. Langinkosken haaran rantaan nousi 1880-luvulla Venäjän keisari Aleksanteri III:n kalamaja ja taisipa seuraava keisarikin, Nikolai II, vierailla joella lohestuksen merkeissä.
Kymijoen lohi- ja meritaimenkannat ovat noista ajoista pienentyneet huomattavasti, mikä johtuu  vedenlaadun heikkenemisestä niin itse joessa kuin Itämeressä. Mikäli haluamme tulevien sukupolvien lohestavan Kymijoen vesissä, on meidän tehtävä kaikkemme kalojen elinympäristöjen hyväksi. Ja tämä kaikki mahdollisimman pian, mieluiten heti.

Korkeakosken heittolaituri aamuauringossa

Kimmo tuntee Korkeakosken heittolaiturin ottipaikat tarkasti. Lukuisat lohet ja meritaimenet ovat erehtyneet Kimmon pyytöihin näistä maisemista vuosien varrella.

Kimmo - tärppiä odotellessa


Kierrätys on muotia. Helena katseli hetken pääsiäisenä saatuja virpomisvitsoja ja nappasi niistä oivat perhovärkit. Jopas sattui osuvat värit harjukselle, ehkä kirjolohellekin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti