Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Hirvipaisti


Resepti

Hankitaan hyväsukuinen, riistaverinen karhukoiran pentu.
Annetaan sille osuva nimi, valitaan vaikka Kalevalasta.
Opetetaan pennulle hirvenmetsästyksen taito, apuna voi olla vanhempi ja kokeneempi koira.
Pidetään huolta riistanhoidosta, metsästysseurasta ja luonnosta.
Lähdetään aamuvarhain hirvimetsälle.
Ammutaan koiralle salskea hirvi.
Kiitetään koiraa ja Metsänhaltiaa.
Suolistetaan ja paloitellaan hirvi oikeaoppisesti.
Laitetaan parhaat makupalat pakkaseen juhlapyhiä odottelemaan.
Otetaan paisti pakkasesta ja sulatetaan se.
Kuutioidaan paisti sopivasti ja laitetaan se savipataan kypsymään kolmeksi tunniksi veden kera.
Lisätään joukkoon sipulia, kotoisia juureksia ja merisuolaa, mieluiten puhdistamatonta.
Haudutetaan vielä pari tuntia ja tarkistetaan suola.
Pyyhitään mahdollinen valunut kuola suupielistä.
Tehdään kyytipojaksi perunamuusia.
Herkutellaan porukalla, ihastellaan paistin mureutta ja suussa sulavaa makua.


Yksi hirven viimeisistä askelista

Terävien koukkujen kanssa kannattaa olla tarkkana. Mahdollisen vahingon sattuessa kannattaa pitää (ensi-)apuvälineet käden ulottuvilla. Koukut voivat tarttua käteen myös kalastustilanteiden ulkopuolella, kuten tänään. Onneksi vahinko ei ollut ensimmäinen laatuaan ja koukku lähti sormesta parissa minuutissa. Ensin koukun kärki tuodaan läpi ihosta pihtien määrätietoisella otteella ja sitten katkaistaan kärki poikki väkäsen alta. Lopuksi vain pyöräytetään koukku takaperin pois sormesta. Nopeus on valttia, sillä kipu yltyy muutamassa minuutissa. 

"Vaappulävistys"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti