Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Retkipäivä Evolla


Evon rekeilyalue sijaitsee Lammin ja Padasjoen välimaastossa. Metsähallituksen ylläpitämä n.8500 hehtaarin alue tarjoaa hienot puitteet patikoimiseen ja luonnosta nauttimiseen. Merkittyjen reittien, mm. Ilves-reitti, varsilta löytyy paljon nähtävää ja yöpymistä varten löytyy telttapaikkoja sekä laavuja.

Virkistyskalastajat suuntaavat mieluiten Niemisjärville, joihin istutetaan säännöllisesti mm. kirjolohia. Niemisjärvien alue houkuttelee kalastajia myös hyvillä palveluillaan. Heittolaitureita on rakennettu järven rannoille ja veneenkin saa vuokrattua parempien ottipaikkojen tavoittamiseksi. Parkkipaikat ovat aivan järvien vieressä, samoin keittokatos ja tulipaikka. Polttopuitakin tuntui olevan riittävästi, tosin puuvaja saisi olla paremmin tuulettuvaa mallia jotta puut kuivaisivat kunnolla... 

Lauantaina piipahdimme juuri Niemisjärvillä. Hieno syyspäivä kului luonnosta sekä eväistä nauttien. Kalat olivat ainoita jotka eivät olleet syöntituulella. Jiri ja Santtu, nuo kaksi iloista vaappunikkaria, testailivat  vaappujansa. Lisää uutuuksia on  tulossa sillä omat vaapuntekotarvikkeet on jo hankittu. Kotiväkiensä kuullen pojat ilmoittautuivat vaapunteon jatkokurssille joka toteutetaan tuota pikaa.

Omat vaaput siimoihin

Jiri - tärppiä odotellessa

Santtu kaislojen suojassa

Iltapäivällä loiskahti oikein kunnolla. Kyseessä ei kuitenkaan ollut yksikään järven kaloista vaan Santtu, joka kurotteli paremmille heittopaikoille. Pahaksi onneksi innokkaan kalamiehen jalka luiskahti salakavalasti liukkaalta rantapenkereeltä. Onneksi toinen saapas ja lahje jäivät kuivaksi...

Hienolla tulipaikalla voi vaikka kuivatella kastuneita varusteita


2 kommenttia:

  1. Yövyittekö tien päällä? Kierikö kivet itsekseen? Yllättikö pimeä? Karjahteliko karhut aamutuimaan? Muistan yhden Evon-reissun jolloin juuri näin tapahtui! :)

    VastaaPoista
  2. No eipä vieriny kivet eikä karhjahdellu karhut (harmi!) Päiväretkellä oltiin. Tosin minusta hulluus ei ole kadonnut mihinkään, ja se on hyvä se :-)
    t. sih.teeri

    VastaaPoista