Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 13. lokakuuta 2024

Kesän 2024 tarina Juhlatuulta on julkaistu

 Olemme ylläpitäneet Hollolan Uistimen sivuja vuodesta 2009. Viikottain ilmestyvä blogi taitaa olla jo  vanhimmasta päästä maamme harrastusblogien keskuudessa. Joka syksy Hollolan Uistimen sivuille ilmestyy tarina edellisen kesän reissustamme Utsjoelle. Tarinat ovat nykyajan päiväkirja, johon on mukava palata aika ajoin menneitä muistelemaan. Varsinkin nyt, kun lohi on rauhoitettu toistaiseksi, nousevat vanhat tarinat uuteen arvoon. Vuosien vierimisestä kertoo myös se, että moni tarinoihimme päätynyt lohimies on jo siirtynyt niille viimeisille kalavesille...

Viime päivinä olemme viimeistelleet menneen kesän tarinaa joka on julkaistu vihdoin tänään. Samalla Hollolan Uistimen nettisivujen vaappugalleriaa on päivitetty ja sinne on lisätty kolme uutta vaappuväriä. 

Kesän 2024 tarina Juhlatuulta, löytyy täältä.

Hollolan Uistimen päivitettyyn vaappugalleriaan (vaappunumerot 36, 37 ja 38) pääsee tästä.


Tämäkin vaappu löytyy nyt vaappugalleriasta



Tuttu kalapaikka Tenovuonolla


maanantai 7. lokakuuta 2024

Syksy saapuu

 Eilen kävimme järvellä Sampon kanssa. Sampo on ollut kiinnostunut kalastuksesta siitä asti, kun jonkinlainen vapa on pysynyt kädessä. Yhteisiä kalastuselämyksiä meillä on sekä kesä- että talvikalastuksesta. Ennätyskala on Tenojoelta, mistä saimme muutama vuosi sitten 8,5 kiloisen lohen vaiherikkaan väsytyksen päätteeksi. Viime kesänä kävimme yhdessä kalassa Tenolla ja Sampo väsytteli Nollamista komean harjuksen. 

Eilen oli paikoitellen melko navakka tuuli, niinpä hakeuduimme tuulensuojaan Rautakankareen pohjoispuolen lahdelmaan. Melkoinen kuoreparvi oli asettunut aivan rantaviivan läheisyyteen, missä penkka putoaa syvyyteen rantakallion jyrkkiä muotoja seuraten. Kuoreet olivat löytäneet ilmeisen hyvän suojapaikan, sillä petokaloja ei parven ympärillä vielä näkynyt. 

Edellisestä retkestä viisastuneena Sampo otti pilkkivavan mukaan reissullemme. Eikä aikaakaan kun ensimmäinen särki sätki Ruskan ihmeteltäväksi. Pian pilkkiin nappasi ahven, joten talvikalastusvälineet osoittivat toimivuutensa myös sulan veden aikana. Jigeihin napanneet alamittainen kuha ja muutama pieni ahven pääsivät vielä kasvamaan. Otimme "eräksi" lopulta kolme ahventa, joista suurin oli jo kunnon körmyniska. 


Edellisellä reissulla oli lähes tyyntä


Pilkkisärki


Kastemadolla höystetty pystypilkki kelpasi ahvenelle


Eväät kelpaavat Ruskalle


Raitapaidat lähtevät pannulle