Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 28. kesäkuuta 2020

Isän kanssa kalassa


Isä, Toivo, pääsi vuosien tauon jälkeen käymään Utsjoella. Isän vuosikymmeniä sitten alkanut lohenkalastusinnostus tarttui minuunkin jo varhain. Itse pääsin ensimmäisille lohestusreissuille Aittisuvannolle ja samalla isälle tuli hyvä syy jättää telttamajoitus kalareissuilla. 


Kahvitauolla

Tällä kertaa isän reissuun sisältyi monenmoista touhua. Yli kahdeksankymppinen, tarkkasilmäinen timpuri löysi mökistämme mukavaa ajankulua kun ovenkarmit tarvitsivat pientä suoristamista. Isä kaipaa jatkuvasti pientä puuhaa ja mieli rauhoittuu kun saa korjata ja kunnostaa. Kohteeksi käyvät niin rakennukset kuin koneet ja laitteet. Harva saa perämoottorit ja moottorisahat käymään yhtä nätisti kuin "Topi". 


Karmi on kohta suorassa


Kalastamassa kävimme ensin Tenolla soutaen ja sitten Tenovuonolla taimenenpyynnissä upeissa maisemissa. Rajojen auettua oli isän ykköstoive päästä kalaan vanhalle ja tutulle paikalle. Tällä kertaa taimenet taisivat olla muutaman sata metriä merelle päin, missä lokkiparvi aterioi yhteisiä tuulenkaloja. Ainoaksi saaliiksemme jäi minun saama komea taimen. Lähes reissumme alussa tarttunut taimen ei suostunut haaviin ilman taistelua. Vankat potkut väsyivät lopulta ja oma taimenennätykseni kirjataan  nyt 76 cm ja tasan 4 kg.


Kalapaikalle kävellessä voi ihailla näin komeita maisemiaKookkaalla urostaimenella oli komea leuka


Ennen isän kotiinlähtöä kävimme vielä syömässä Lomakylä Vallen ravintolassa. Aittisuvannon rannalla, huippuravintolassa syödessä oli mukava muistella vanhoja kalareissuja noissa maisemissa. Ajat ovat muuttuneet vuosikymmenien kuluessa. Utsjoki elää tällä hetkellä uutta nousukautta turismiin tukeutuen. Uudet hankkeet kylällä tekevät tulevaisuudessa Utsjokea entistä tunnetummaksi myös talvikohteena. 


Toivo ja muistojen Aittisuvanto


Ovaskaisen perhe kävi pikavisiitillä matkallaan Pohjois-Norjaan. Janne vietti lapsena ollessaan vuoden perheensä kanssa Rustefjelbmassa. Ala-Tenon maisemat olivat vielä muistissa kun hän toi oman perheensä käymään noissa maisemissa. Vanha kotitalo löytyi helposti, samoin mieluisa ja huima pulkkamäki. Ovaskaisten matka jatkui Tenon rannoilta kohti pohjoisinta Norjaa.


Janne perheineen lapsuusmaisemissa
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti