Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

maanantai 1. huhtikuuta 2024

Lämpöaalto

 Tänään oli uskomattoman lämmin päivä. Lahdessa elohopea kipusi lähelle viittätoista ja saimme nauttia ensi siemauksen lähestyvästä kesästä. Pientä takapakkia saattaa lämpimiin keleihin olla tulossa loppuviikosta, sillä ennusteen mukaan pienet pakkaset palaavat takaisin hetkeksi. Muuttolintuja on näkynyt päivä päivältä runsaammin. Tänään ylitsemme lensi suuri parvi hanhia, jotka suuntasivat kohti pohjoista. 

Tornionjoella on edessä tiukentuneiden kalastusrajoitusten kesä. Viime kesän vaatimaton lohennousu ja pienentyvä poikastuotanto pakottaa jatkossa rajoituksiin kalastuksessa. Tutkijoiden mukaan olosuhteet merellä ovat muuttuneet. Tuo kuulostaa enemmän kuin tutulta. Onko Tornionjoki Tenon kanssa samalla tiellä? Aika näyttää, mutta kalastuksen säätely kannattaa aloittaa etupainotteisesti, jolloin tilanne korjaantunee nopeammin.

Kalaan toki Väylälle pääsee. Pakkasin tänään pari pakettia, joiden vastaanottajat saattavat poiketa Väylän virtoja soutamassa. Pakkaan lähetettävät vaaput koteloissaan aina kierrätettäviin paketteihin. Tuntuisi tuhlaukselta ostaa uusia pahvipaketteja kun arjessa niitä on saatavilla jatkuvasti. Tällä kertaa vaaput matkaavat kalamiehille mm. keksipaketissa. 


Kierrätystä

Tenon kalastussääntö mahdollistaa kalastuksen, mikäli lohikannat kääntyvät nousuun. "Liikennevalomallissa" osakantoja tarkastellaan kesän aikana ja mikäli lohta on yli tavoitemäärän, voidaan kalastusta harjoittaa sovelletusti. Tulevana kesänä se saattaa olla vielä mahdotonta, mutta seuraavia kesiä odotetaan jo kovin toivein. 


Vieläkö nämä ajat palaavat?

Pihallamme on ollut jo jonkin aikaa massiivinen kuusitukki. Tästä ei taida tällä kertaa tulla kalaa vaan eräänlainen kalastaja. Idea on kypsynyt jo tovin ja mikäli ylimääräistä aikaa ilmaantuu, saattaa projekti nytkähtää liikkeelle kevään kuluessa. Halkaisijaltaan yli 80 cm ja pituudeltaan lähes 4 m runko on melkoisen painava. Veistäminen täytynee aloittaa kyljellään...


Kovasti kasvanut Ruska yrittää pyörittää tukkia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti