Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 17. joulukuuta 2023

Kaunista talvea

 Olemme saaneet viettää alkutalvea hienoissa olosuhteissa. Lumi tuli eteläänkin harvinaisen aikaisin ja näyttää siltä, että saamme viettää valkoista joulua lähes koko maassa. Meidän lähiluonnossa näkymät ovat olleet silmiä hivelevät. Metsä on ollut paksun lumen kuorruttama ja metsän akustiikkakin on ollut pehmeän vaimea. Luonto on antanut siellä viihtyville todellista silmänruokaa. 

Verstaalla on taas nakerrettu pieniä puhdetöitä. Pihapiirin pikkulinnut saivat ruokinta-automaatin, johon isommilla ei ole asiaa. Varikset ja harakat näyttävät isännöivän ruokintapaikoilla, joten täytyi tehdä pikkulinnuille oma ruokapaikka. Harva verkko automaatin suojana päästää pienimmät herkuttelemaan isompien jäädessä tarkkailijan rooliin. 


Pikkulintujen oma kioski


Vaappujakaan ei ole unohdettu. Muutaman päivän kuluttua on jo talvipäivän seisaus, jonka jälkeen siirrymme kohti piteneviä päiviä ja kesää. Tenolla näillä vaapuilla ei ensi kesänäkään ole vielä käyttöä, mutta ainahan vaappu kalan jostain vesistöstä löytää...


Tässä värissä taitaa olla ripaus joulun tunnelmaa


Kontrastia samasta aiheesta


Tämän taimenvaapun väri, "käännetty muikku", 
tulee Keski-Suomesta Seppo Sipposen verstaalta


Aurinko koristelee lumista mäntyä


Tämä kuusi kannattelee melkoista lumikuormaa


Kuin satumaasta...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti