Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 4. huhtikuuta 2021

Pilkkikausi päättyy

Eteläisessä Suomessa pilkkikausi on päättymässä. Me kävimme jäällä perjantaina ja lauantaina. Perjantaina teimme reissun Vesijärvelle Mikan seurassa. Sää oli kaunis ja kaloja tuli harvakseltaan. Särkikalojen lisäksi saimme joukon pieniä ahvenia neljän filekokoisen lisäksi. Jäätilanne on heikentynyt Vesijärvellä olennaisesti. Teräsjäätä ei enää ole ja monin paikoin jää on tummentunut, joten Vesijärven  jäälle ei enää ole syytä mennä.


Mika keskittyy avannon äärellä


Pilkkimiesten kevytmoottorikelkka


Kauris oli päätynyt merikotkan ruokalistalle


Lauantaina käväisimme retkellä Ruuhijärvellä Sylvin, Riikan ja Juhan kutsumina. Jää Ruuhijärvellä oli Vesijärveä paremmassa kunnossa. Kalastelimme hetken ja nautimme jäällä risukeittimellä keitetyistä nokipannukahveista. Sylvi viihtyi jäällä mainiosti. Jännittävintä oli seurata kaikuluotaimen näytöltä lahnojen liikkeitä mormuskan ympärillä. Yksi kerrallaan lahnat erehtyvät nappaamaan houkuttelevasti liikehtineeseen syöttiin. Vähitellen koko kuusihenkinen lahnaperhe köllötteli kiiltävällä Ruuhijärven jäällä. 


Sylvi ja lahnaperheKotimatkalla näimme kurjen tepastelevan pellolla


Torstai-iltana ajoin töiden jälkeen Voikkaalle Majurin perheen miesväen vaappuverstaalle. Vaappukurssin pari vuotta sitten käyneet käyneet Eelis ja isä-Ville ovat tartuttaneet vaapuntekokuumeen myös nuoreen Vilhoon. Miesväen aikaansaannokset ovat hienoa nähtävää. Verstaan pöydällä oli yli 70 juuri valmistunutta vaappua, jotka hehkuivat eri värisinä odottaen vesille pääsyä. Myös itse verstas oli näkemisen arvoinen. Vanha, kunnostettu hirsinen tupa tarjoaa mahtavat tilat vaapuntekoon. 


Majurien vaappuverstaassa on tilaa


Eelis ja Vilho uutuusvaappuja esittelemässä


Hyviltä näyttää


Omassakin verstaassa on touhuiltu ahkerasti. Tuttujen värien lisäksi vanhoihin on tehty variaatioita. Erään lohimiehen toiveesta Rossin Jarin ideoima "Kuparifolio" sai violetin selän. Tuo versio näyttää varsin lupaavalta.


"Kuparifolio" violetilla selällä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti