Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 7. heinäkuuta 2019

Tuulen tuiverruksessa


Kesä on edennyt jo heinäkuulle ja lämpimät säät antavat odottaa itseään. Puuskittaiset tuulet ovat olleet kalastajien harmina kuluneellakin viikolla. Tänään itätuuli oli paikoin niin voimakas että Kivikoskea piti välillä tulla huopaamalla alaspäin. Vesi on tällä hetkellä ajankohtaan nähden normaalilla korkeudella. Veden pinnan lasku pysähtyi viikolla esiintyneiden pienten sadekuurojen ansiosta. Lohennousu on Pulmangin kaikuluotaimen mukaan yhä melko vaatimatonta ja osa kaikuluotauskohdan ohittaneista lohista on varmasti kyttyrälohia, sillä Ala-Tenolla kyttyrälohet ovat uineet parvissa verkkoihin. Kyttyrälohet, "gorbat", ovat ehtineet jo ainakin Kaavan korkeudelle. Tällä viikolla omaan veneeseen nousi kaksi gorbaa, valitettavasti. Tätä vieraslajia ei olisi enää kaivattu Tenoon. 


Kyttyrälohi, "gorba"


Kahden kyttyrälohen lisäksi viikko oli kalastuksellisesti tapahtumarikas. Torstaina sain Kivikoskesta pienen lohijalan ja tärppejä sekä karkuutuksia on piisannut jokaiselle kolmelle luvalle. Tänä aamuna reilun kokoinen lohi tarjosi jännitystä Kuninkaankiven maisemissa. Vääntö päättyi lohen kannalta onnellisesti kun vaappu irtosi odottamatta sen leuoista. 


Kivikosken lohijalka


Perjantaina kävimme Marian kanssa kalassa Kuoppilasjoella. Viime kesän kaltaista titti-invaasiota ei joella vielä nähty, sillä tittienkin nousu Tenoon ja sen sivujokiin on viivästynyt. Muutama tärppi illan kalaretkellä toki saatiin joten ensi perjantain kalastusluville ovat odotukset korkealla. Lauantaina kävimme hakemassa joen vastarannalle juuttuneen uistimen talteen ja näimme samalla kaksi tittiä jotka nousivat jokea ylävirtaan. 


Kuoppilasjoen kauneutta


Kunnon kalareissulla on kunnon eväät


Seppo saapui viikonloppuna Johkamielliin. Tänään hän poikkesi Utsjoen erämaan ylängölle ja palasi retkeltään neljän raudun kera. Elämänsä ensimmäiset raudut pyytänyt Seppo oli pelkkää hymyä. Reilun kokoisista rauduista suurin hätyytteli kilon rajaa. 


Sepon huikeat raudut


Hollolan "Uisteen" tiimi onnittelee tämän vuoden lohikuninkaita Kimmo Kemppaista sekä vapamiehenä ollutta Samu Hautamäkeä. On ollut ilo tutustua Kimmoon - Kivikoskenkin hyvin tuntevaan oivalliseen vaapunvalmistajaan, joka herrasmiehelle tyypilliseen tapaansa tänään kehui vuolaasti ja monin sanakääntein nuorta vapamiestään.

Harjukset pintovat nyt ahkerasti Tenolla. Harjus maistuu paistettuna todella herkulliselta, niinpä moni lohestaja pyytää harjuksia lohien ohessa. Tenon harjukset ovat reilua kaliiberia. Kilon harjus näistä vesistä ei ole harvinaisuus.


Annebaktin mannekiini


Yläkönkäällä asuva suopöllö näyttäytyy lähes joka kerta ohi kulkiessa. Toivottavasti saan napattua sen kameran etsimeen vielä tämän kesän kuluessa. Piekana saalisti Ala-Peuran ja Sirman välisellä alueella. Sillä on uskomaton taito hyödyntää ilmavirtauksia liidellessään. 


Piekana 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti