Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Kesäkelejä?


Tällä viikolla nettisivuillamme julkaistiin uusi tarina, "Koko kesä kalsareissa". Menneen kesän muistelomme Utsjoelta ovat nyt kaikkien luettavina. Viileät kesäkelit laittoivat kesän alusvaatemuodin uuteen uskoon. Jos et ole vielä lukenut uutta tarinaa, niin löydät sen tästä. Viime päivät olemme viettäneet tutussa suvisäässä. Revontulet ovat loimunneet monina iltoina komeina täällä Etelä-Suomessa asti. 

Tuula peri isänsä perhontekovehkeet. Arvokas salkku on täynnä ajatuksella kerättyjä perhontekotarvikkeita. Tuulan suunnitelmissa on aluksi sitoa Helenan opastuksella talveksi muutama pilkkiperho. Harvinaisen komeat riekon sulat kruunaavat hienon laukun.

Tuula sai siivet


Salkussa on myös moderneja tarvikkeita perhonsidontaan


Runkolankoja

Lestijärvellä käydessämme saimme nähdä syysmyrskyn voiman järvellä. Järvi kiehui kun aaltojen vaahtopäät kohtasivat myrskypuhurin. Ennen myrskyä ehdimme käydä Toivon kanssa kalassa. Tarvittava syömähauki tarttui vieheeseen Kukkosaaren kupeesta.  

Isä opastaa kalapaikalle


Valio-myrsky puhaltaa


Tuuli nosti melkoisia aaltoja järvellä


Viime päivinä on ollut mahtavia ulkoilukelejä. Tänään Helena ja Totti saivat seurakseen Tarun. Tiilijärven ympäristössä oli mukava haukata happea ennen kolmen ruokalajin maittavaa päivällistä.

Totti ja Taru keskustelevat 


Veistosprojekti etenee hyvää vauhtia. Kala on hoikkunut melkoisesti ja on kohta ihannemitoissaan. Punertavaa lastua on irronnut jo kolme säkillistä ja hitain veisto-osuus, pää ja evät, häämöttää  lähitulevaisuudessa. Ensi viikolla alkava ulkomaan työkomennus laittaa nikkArin pakkolomalle veistotöistä. 

Totti valvoo veistotyön etenemistä


Kaarevuutta...


Pari päivää sitten Reisjärvellä vietettiin merkkipäiviä. Tuttu lohimies Aimo täytti 87 vuotta! Uskomattoman nuorekas ja vireä erämies suunnittelee jo ensi kesän lohireissua. Tänäkin kesänä Aimo väsytteli komean lohen Tenosta. Hollolan Uistin onnittelee Aimoa syntymäpäivän johdosta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti