Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Puuhastelua


Kevät on nikkaroinnin osalta vilkasta aikaa. Vaappuverstaalla riittää hommaa päivittäin ja veistosprojekti muistuttaa olemassaolostaan säiden lämmetessä. Reilu viikko sitten Oulussa juhlittiin  kovan kalamiehen viisikymppisiä. Sukulaiset ideoivat miehelle lahjaksi vaapun jossa näkyisi päivänsankarin oma nimikirjoitus. Kuinka saada nimikirjoitus vaappuun sankarin tietämättä? 
Onnittelumme viisikymppiselle Jaakolle!

Uistellanko näitä nimikoituja vaappuja "kultakelalla"?


Seuraava vaappusatsi valmistui nuorelle kalamiehelle jota lohikärpänen puraisi viime kesänä oikein kunnolla. Ensireissu Tenolle antoi heti saalista ja uusi reissu polttelee jo mielessä. Joko tänä kesänä on sen ison lohen vuoro?

Nämä saattavat uida Vetsikon lähivesillä ensi kesänä


Joulun alla ilmestyi mielenkiintoinen kirja Jan-vaapusta. Lahtelaisen Jouko Niemivaaran vaaput lienevät kopioiduimpia lohivaappuja maassamme. Alkuperäiset "Niemivaaralaiset" ovat kalastusvälineisiin erikoistuneiden keräilijöiden suosiossa. Juha Wallin kirjoittamassa kirjassa on nähtävillä monia vaappuharvinaisuuksia niin värityksen kuin muodonkin osalta. Vaappuja itse nakertavien on hyvä huomata pitkän linjan ammatilaisen tekemä loputon kehitystyö. 

Jouko Niemivaaran elämäntyö yksissä kansissa


Kun Lapissa ovat pilkkikelit parhaimmillaan, täällä etelässä lumet hupenevat tyystin ja kevät etenee kohisten. Krookus päätti kurkistaa päivänvaloa heti ensimmäisenä lämpimänä päivänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti