Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Debytantit loistivat Finlandia-hiihdossa


Finlandia-hiihto hiihdettiin eilen täällä Lahden seudulla. Talvisäiden oikuttelu pakotti hiihdon järjestäjät lyhentämään alkuperäistä reittiä. Monille reitin lyheneminen oli tervetullut uutinen, sillä poikkeuksellinen talvi on haitannut myös hiihtoon valmistautumista. 
Ansku ja Aki olivat mukana Finlandia-hiihdossa ensimmäistä kertaa. Molemmilla fyysinen kunto on kohdillaan, kiitos ahkeran ympärivuotisen harjoittelun. Hiihtokilometrit olivat kuitenkin jääneet minimiin kummallakin. Jännitystä lisäsi myös Salpausselän tunnetusti vaativat maastot ja kanssahiihtäjien suuri määrä. 
Lauantaiaamu valkeni sumuisena ja lauhana. Sukset voideltiin antaumuksella edellisenä päivänä kahdelta voidevalmistajalta ja Tuharilta saatujen ohjeiden mukaan. 
Startti tapahtui Lahden Urheilukeskuksesta, Suomen hiihtourheilun Mekasta. Kuuluisia hyppyrimäkiä sivuten reitti suuntasi kohti Tapanilaa. Sieltä matka vei Messilään, Tiirismaan kautta Heinsuolle ja lopulta Tapanilan kautta takaisin Stadionille. 
Vaativasta kelistä huolimatta hiihto sujui hienosti. Team Hollolan Uistimen huoltoryhmä oli onnistunut suksien voitelussa yllättävän hyvin. Hiihtodebytantit taittoivat matkan hymyssä suin ja nauttivat hiihdosta täysin siemauksin. Molemmat hiihtivät vaativan reitin vähintäänkin ripeästi. Niinpä maaliin tulon jälkeen molemmat ilmoittivat hiihtävänsä Finlandia-hiihdon ensi vuonna uudestaan. Pieni toive lähetetään kuitenkin säidenhaltijalle. Mitäs jos ensi vuonna hiihdettäisiin auringonpaisteessa ja pikkupakkasessa? Matkana on sitten se täysi viisikymppinen!

Tässä pieni kuvakooste Anskun ja Akin hiihdosta


Hetki ennen starttia


Tyytyväinen Aki Messilässä


Anskun tyyliä


Messilässä huolto pelaa


Akilla oli aikaa pysähtyä Heinsuolla 


...ja Ansku sujahti ohi lumi pöllyten


Antti, tuttu hiihtäjä Hollolasta, saapuu tauolle


Maaliintulijoiden virtaa Lahden Stadionilla


"Mahtavaa, mä tein sen!!"


Huippufiilikset


Nämä mitalit ovat aitoja!


Mitalikahveilla


1 kommentti: