Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

torstai 20. kesäkuuta 2013

TTT - taimenia, talkoita ja titti


Ensimmäinen lomaviikko Utsjoella on ollut täynnä touhua. Mökin kattoremontti on vienyt leijonanosan ajasta, mutta pahinta kalastuskuumetta on ehditty lääkitä kaikesta huolimatta. Kolmen konstin timpermanni Seppo saapui Ivaloon sinivalkoisin siivin ja on ollut korvaamaton apu koko remontin ajan. Poutasäät ovat suosineet rakennustöitä ja remontti on edennyt pikavauhtia. Nyt katon pidennys on valmis lukuun ottamatta huopakuorrutusta.

Totti riemastui päästyään sukunsa juurille


Kattoprojekti alkuvaiheessa


Seppo modifioi vanhan hirsikoristeen uuteen uskoon


Jätskitauko 


Puurakenteet ovat vihdoin valmiina


Tenolla lohiuutiset ovat satunnaisia, luultavasti koska Tenon vesi on todella matalalla. Kolmisen viikkoa jatkunut veden pinnan lasku on passivoinut lohet ja uusia on noussut jokeen harvakseltaan. Kalamiesten toivelistalla ovat tällä hetkellä kunnon sateet ja reilu kesätulva, joka laukaisisi odotetun lohennousun.  Muutamia lohia on lähivesillä kuitenkin saatu, vieläpä tuttujen kalamiesten voimin. Niemen Paulin venekunnan 10- ja 7-kiloiset kuuluvat viime viikon parhaisiin saaliisiin. Pääsimme Sepon kanssa seuraamaan aitiopaikalta heidän lohenväsytystään, jonka taltioimme  jälkipolvien ihasteltavaksi. Nousiaisen Paulin venekunta sai Hollolan Uistimen vaapulla 5-kiloisen lohen.

Seppo ottiviehettä valitsemassa


Petu pistääntyi Utsjoen Patonivassa aamuisella kalastusreissulla ja perhosteli sieltä lähes jalkaluokan lohen. Omaan perhoon napannut kesän avauslohi painoi 2,4 kg ja oli 65 cm pitkä.

Petun perholohi


Kävimme perinteisellä taimenreissulla Tenovuonolla. Rannalla kalastajia oli runsaasti ja taimenet olivat hyvällä syönnillä. Saimme kolmistaan Sepon ja Petun kanssa yhden kampelan ja 35 syöntikokoista taimenta. Lisäksi päästimme lukuisia alamittaisia täpläkylkiä kasvamaan. Tenovuonon taimenkanta tuntuu olevan poikkeuksellisen vahva, niin paljon kalaa tarttui syötteihimme jopa aivan rantavedestä.

Petu ja Seppo poseeraavat, takanaan Smalfjord


Savustettua taimenta, kahdessa kerroksessa


Paistumassa taimenta ja perunaa


Totin uusi herkku on törmältä löytynyt poron leukaluu

1 kommentti: